Strijkviertel 2016

Spetterende afsluiting op Strijkviertel

De kaarten lijken al geschut aan het begin van de wedstrijd. Het koppel Kraa & Koppen heeft een groot gat geslagen met de concurrentie, zullen extreme vangsten het eindklassement nog doen verschuiven? Bij een aangename temperatuur en vrolijke zonnestralen werd de loting verricht. De afgelopen jaren waren met name de stekken succesvol bij het bredere gedeelte van Strijkviertel. Om 18:00 op 07-10-2016 werd het beginsignaal gegeven en de eerste hengels werden ingeworpen. U zult het niet geloven, maar om 18:50 lag de eerste al op de onthaakmat bij het koppel Kraa & Koppen. De hengels werden single hookbait ingegooid en hierdoor hadden de andere deelnemers het geloof in de nummer 1 plaats opgegeven. Wel goed nieuws, de vis is los! Niet alleen de vis, maar ook de vele meerkoeten, meeuwen en aalscholvers. Het aantal vogels lijkt elk jaar alleen maar toe te nemen op de wateren. De eerste vis is een feit! 10.8 kg schubkarper voor koppel Kraa & Koppen. 

Het avondeten ging er goed in bij de deelnemers en de mooiste creaties werden in de whats'app groep getoond. Om 21:33 was het weer raak, een prachtige uitzetter werd gevangen door Veenhof & Blankenstein op 7.1 kg.


In de nacht waren de muizen erg actief, menig schepnet werd aangevallen en dit resulteerde in een gatenkaas bij de netten. Vaak is dit een goed teken, als de dierenwereld actief is dan zullen de karpers ook wel actief zijn. Om 05:50 startte de aasperiode van onze geschubte vrienden, eerst een schubkarper van 9,5 kg bij Hagebeuk & Beest. Vervolgens lieten Stefan Westerveld en Linda Hesseling zien hoe je moet vissen. Een schubkarper lag klaar om gewogen te worden, met 11 kg was dit tot dan toe de zwaarste vis. Er lag nog een 'kleine' spiegel in de weighsling. Het fototoestel werd gepakt en het ging om een schitterende spiegel van 18.0 kg. Dubbelklapper voor Stefan & Linda. Linda verving Wouter met verve en het liefdesduo lijkt de eerste prijs van deze wedstrijd te pakken. Normaal gesproken laten de karpers zich veel zien op Strijkviertel door te draaien en te springen, dit was tijdens de wedstrijd niet het geval. De vissen werden met name op het wijd gevangen. Na deze spetterende ochtend lieten de karpers niet meer van zich horen. Er werd zelfs geen brasem gevangen en de hoop werd gevestigd op de volgende ochtend. 

Na een rustige nacht ging het net voor het eerste ochtendlicht helemaal los. Op stek 2 werden twee uitzetters gevangen, namelijk een spiegel van 6.6 kg en 4.6 kg.


Hagebeuk en Beest doen het weer! Samen vissen ze de sterren van de hemel. 

Ook stek 9 werd gewekt door een volle fluiter, na een spannende dril werd een 30-er op de mat getild. Een spiegel van 15.5 kg voor koppel Blankensteijn en Veenhof. Uiteindelijk goed voor een derde plaats tijdens deze wedstrijd op Strijkviertel. 
De wedstrijd werd in stijl afgesloten door de winnaars van deze wedstrijd, een spiegel van 12.2 kg mocht op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Met drie vissen werden Stefan en Linda de verdiende winnaars op Strijkviertel, de kerst op de taart werd zelfs de tweede plek in het algemeen klassement. Het scheelde maar een 20kg vis, anders waren ze zelfs over Kraa & Koppen heen gegaan. Eindklassement

1. Koppen & Kraa
2. Westerveld & Witkamp
3. Hagebeuk & Beest
4. Van Genderen & van Gelder
5. Schalk & De Keijzer
6. Veenhof & Blankenstein
7. Korll & Gerwig
8. Overdevest & van Driel samen met Lindaart en Scholten

Voor mij als oprichter van de Karpergroep is dit verslag mijn laatste kunstje. Het wisselen van de wacht zorgt voor verse ideeen en mogelijkheden voor de Karpergroep. Goede communicatie tussen het bestuur en de karpergroep is hierin een vereiste om de belangen goed te kunnen behartigen van de karpervissers. Hierbij wil ik de sponsoren bedanken die de laatste jaren de Karpergroep gesponsord hebben:

Hengelsport Utrecht
Raptor Boats
Riverlandbaits
The Carpspecialist
3d Dieptekaarten
Dutch Bait Company
Grainbaits
Dreambaits

Zoals uit de laatste foto blijkt zijn de karperwedstrijden een groot succes: veel gezellige vissers met zelfs een aantal vissende vrouwen in ons midden. Het gaat jullie goed en tot aan de waterkant.

Gerben Koopmans