Haarrijnse Plassen 2016

2e Karperwedstrijd Haarrijnse Plassen

Vorig jaar werden er twee topvissen gevangen tijdens de wedstrijd, waardoor iedereen goede verwachtingen had voor deze editie. De vooruitzichten waren wel prima en op zondag zou er zelfs een heuse onweersbui over het deelnemersparcours heengaan. 

Het koppel Witkamp & Westerveld kon helaas niet komen i.v.m. persoonlijke omstandigheden, waardoor de loting met 8 koppels begon. De stekloting was als volgt: 

Stek 1: Koppen en Kraa
Stek 2: Hagebeuk en van Beest
Stek 3: Keijzer en Schalk
Stek 4: Overdevest en van Driel
Stek 5: Lindaart en Scholten
Stek 6: van Gelder en Koopmans
Stek 9: Korll en Gerwig
Stek 10: Blankenstein & Gerwin 

 

De wedstrijd begon moeizaam met enkele brasems voor diverse koppels. Dennis Lindaart alias 'The brimhunter' kon natuurlijk niet achterblijven en wist ook een mooie slijmjurk op zijn naam te schrijven. Het leek alsof van Gelder & Koopmans van de koppositie konden blijven genieten. Het koppel Kraa en Koppen dachten daar echter anders over. Met de juiste techniek en tactiek wisten ze de eerste karper te vangen. Het was een spiegel van 11,8 kg die rond 01:00 gevangen werd. De nacht vloog om en behalve wat vangsten van witvis kwam er geen karper meer boven. Hoe was dit mogelijk? Zou het dan weer een slechte wedstrijd worden? Kraa & Koppen hadden vertrouwen in hun visserij en bleven stoicijns door vissen.  Om 12:02 werd zelfs de koppositie in het algemeen klassement gepakt met de vangst van een spiegel 7,9kg. De rest van het deelnemersveld moeten het nog steeds doen met brasem en zeelt. Vele foto's van eten vlogen inmiddels over de whats'app , maar karpers ho maar. De vis was duidelijk aanwezig bij stek 1, het leek een two-man show te worden. Nummer drie en nummer vier werden ook geland met de gewichten van 10.0 een 7.4 kg. Er werd een flinke voorsprong opgebouwd om dit jaar de Utrechtse Karperkampioenschappen te winnen. De uitzetter zag er overigens schitterend uit! Uitzetter op 7.4 kg Gelukkig wist er toch nog een ander koppel een karper te strikken. Stek 2 bevist door Hagebeuk en van Beest wisten ook een vis te landen met een gevist van 11.7 kg. Wellicht een hele belangrijke karper voor het algemeen klassement. 

Na deze vangst kwamen de donderwolken en regenbuien steeds dichterbij. Regen, wind en onweer zorgen voor een nieuwe uitdaging. De verwachting was dat het aantal aanbeten zou aantrekken, tot ieders verbazing bleef het echter heel stil. Er werd geen enkele karper meer gevangen en om 12:00 was de prijsuitreiking. Een dik verdiende winnaar: Koppel Kraa & Koppen met 4 vissen.

De beslissing zal gaan vallen op Strijkviertel, de kaarten lijken geschud. Maar een 20kg vis kan het algemeen klassement altijd nog veranderen. U bent van harte welkom om te komen kijken!