ARK 2017

Karperwedstrijd op Amsterdam Rijnkanaal werd een te lastige noot om te kraken

De laatste wedstrijd van de Utrechtse Karper Kampioenschappen werd bevist op het Amsterdam-Rijnkanaal. De bekendste karper van dit water was 'Naefje' en bereikte een illuster gewicht. Inmiddels hebben diverse karperuitzettingen plaatsgevonden om het karperbestand op peil te houden. De loting vond om 17:00 plaats bij de Carpool Houten en de stekken lagen rondom de brug richting Schalkwijk en de andere brug richting Nieuwegein. Het Amsterdam-Rijnkanaal staat bekend om een goed bestand aan witvis, paling en snoekbaars. Zal de brasem een grote plaag zijn gedurende de wedstrijd? 

Na het nodige peilen werden de hengels secuur weggelegd door de deelnemende koppels. De nummers twee van het klassement(koppel Lindaart & Scholten) moesten minimaal twee vissen vangen om het gat te dichten met de nummer een(koppel Hoorweg & Koopmans). 

De whatsapp bleef lang stil en het bleek zelfs lastig om een brasem te haken. Na de eerste nacht likten de deelnemers hun wonden, de teller bleef op 0 steken. Sommige deelnemers veranderden hun tactiek en gooiden op het feederen met de hoop op een karper. Ook dit bleek niet al te eenvoudig en de vraag was: Waar is de vis gebleven ?

Gelukkig brachten de diverse vrachtschepen roering in het parcours, de karpers lieten het helaas afweten. Ook de tweede nacht bleef het rustig en zelfs de rigs met maiskorrels bleven onaangetast. Uiteindelijk werd het een groot debacle zonder karpers, alleen enkele brasems en voorns kwamen naar boven. Een van de weinige hoogtepunten was een kliko die voor onrustige optonics zorgden.Met de hoofdsponsor werd afgesproken om de prijzen te verloten voor de derde wedstrijd, alleen de prijs voor de meeste brasems werd op eigen kracht binnengehaald door de 'Brasemkoning Koopmans'. Een flinke zak mais, beschikbaar gesteld door RiverlandbaitsHet lot bepaalde uiteindelijk dat het koppel Overdevest & van Driel de hoofdprijs wonnen voor de derde wedstrijd. Een blijk van waardering voor de organisatie van de afgelopen jaren. Heel erg bedankt voor jullie inzet en het stokje is inmiddels overgegeven aan Lindaart & Scholten.
Het algemeen klassement bleef hierdoor helaas onveranderd en de deelnemers Hoorweg & Koopmans hebben de Utrechtse Karper Kampioenschappen 2017 gewonnen! Waardebonnen van Hengelsport Utrecht, een dieptekaart van 3D Dieptekaarten en Drybags van Raptorboats zorgden voor een grote glimlach bij het winnende koppel. Klassement

1. Hoorweg & Koopmans
2. Lindaart & Scholten
3. Veenhof & Sheombarsing
4. Koppen & Kraa
5. Hendriks & Blankestijn
6. Colpa & Klemm
7. Overdevest & van Driel + Borst & BorstWij willen graag de sponsoren bedanken voor hun gulle bijdragen en zullen volgend jaar andere wateren uitkiezen en waarschijnlijk met een puntensysteem werken waardoor het nog spannender gaat worden in 2018!