ARK 2015

Voorgaande aan de eerste karperwedstrijd van de Utrechtse Karperkampioenschappen 2015 werd er op 3 juli geloot voor de stekken. Een aantal koppels hadden een aantal voersessies achter de rug voordat  op vrijdag 10 juli vol vertrouwen begonnen werd met de eerste karperwedstrijd van de AUHV. De sfeer zat er ,mede dankzij het goede weer en de goede organisatie, prima in. Het zou immers toch moeten lukken om een karper te vangen, aangezien er in januari 700 uitgezet zijn op het Amsterdam Rijnkanaal. Een aantal spiegelkarpers zijn al teruggemeld, waaronder een spiegelkarper die naar de Lek gezwommen is. 



De 1ste karper kwam 's nachts rond 02:30 op de stek bij Kraa en Koppen. Een mooi uitzet karpertje van 51cm en 3,8 kilo:



Zaterdag overdag was een mooie maar erg warme dag. Na aardig wat brasems en windes kwam de 2de karper van 7,8 kilo rond 03:00 op de stek van Overdevest & van Driel:



Zondag 3 uur voordat de wedstrijd tot zijn einde zou komen vingen koppel Lindaart en Scholten de winnende karper van 11,4 kilo. (Paul Belo is door oorontsteking vervangen door Patrick Scholten):



De 1ste prijs twv €150,- is in ontvangst genomen door Lindaart & Scholten beschikbaar gesteld door Hengelsport Utrecht
De 2de prijs twv €100,- voor de organisatoren van Driel & Overdevest beschikbaar gesteld door Hengelsport Utrecht
Last but not least €50,- voor het koppel Kraa en koppen voor het vangen van de kleinste karper beschikbaar gesteld door Riverlandbaits te Houten

Wij vonden het een geslaagd weekend en kijken met plezier uit naar de volgende wedstrijden! Er is nog ruimte voor de laatste twee wedstrijden op de Haarrijnse Plassen en Strijkviertel. 




Nog enkele sfeerfoto's: 





De Utrechtse Karperkampioenschappen worden mede mogelijk gemaakt door: