Nachtvissen op de Nedereindse Plas voor een 50-tal leden

terug naar overzicht

Donderdag, 14 december 2017

We zijn erg blij te kunnen aankondigen dat "Recreatie Midden Nederland" bereid is om voor een beperkt aantal sportvissers de nachtvisserij toe te staan. Het gaat om een proefperiode van een jaar waarbij 50 leden de mogelijkheid krijgen om s'nachts te vissen op de Nedereindse Plas. Mocht deze proef slagen, dan zal een uitbreiding van de periode en het aantal vissers bespreekbaar worden.

Nachtvisserij toegestaan op de Nedereindse Plas voor beperkt aantal leden

De Nedereindse Plas te Nieuwegein/IJsselstein is tot nu altijd verboden terrein geweest na zonsondergang. Dit tot groot verdriet van de karperaars onder ons, die hun hobby vaak juist bij voorkeur 's nachts uitoefenen. 

We zijn dan ook erg blij te kunnen aankondigen dat "Recreatie Midden Nederland" bereid is om voor een proefperiode van een jaar, de nachtvisserij voor een beperkt aantal sportvissers toe te staan. Mocht deze proef slagen, dan zal een uitbreiding van de periode en het aantal vissers bespreekbaar worden.

De proef begint op 1 januari 2018 en duurt in eerste instantie tot en met december 2018. Er kunnen maximaal 50 mensen een nachtvistoestemming krijgen en de prijs hiervan bedraagt €75,00. 

Een deel van de nachtvistoestemmingen zal vergeven worden onder de ‘locals; zij vissen immers al jaren op het water. Het grootste deel zal daarnaast verdeeld worden middels inschrijving. 

U kunt zich inschrijven d.m.v. een e-mail naar karper@auhv.nl . De inschrijving start op donderdag 21 december 2017 om 20:00 uur. Aanvragen voor die datum en tijd worden niet in behandeling genomen. 

Je dient daarvoor de volgende gegevens door te geven: 
 
- Naam (zoals vermeld op je legitimatiebewijs)
- Adres
- AUHV-vispasnummer
- Een (pas)foto
- Kenteken auto* (alleen indien je de auto 's nachts op een van de parkeerplaatsen wilt laten staan)

Door je in te schrijven ga je akkoord met de regels van de nachtvistoestemming. Bij overtreden van deze regels zal zonder waarschuwing of restitutie je nachtvistoestemming worden ingenomen. Klik hier voor het reglement. 

Alleen compleet ingediende aanvragen zijn geldig