Controles

Controleurs tonen ongevraagd hun geldige legitimatiebewijs. Zij zijn door de vereniging gemachtigd om te controleren op het bezit van de visdocumenten, gebruikt vismateriaal, gebruikte aassoorten, gevangen vis en waterkwaliteit.
Alle vissers zijn verplicht medewerking te verlenen. Bij overtreding is een controleur bevoegd om uw visdocumenten in beslag te nemen. Na rapportage aan het bestuur kunnen leden (landelijk) worden geroyeerd.

Opsporingsambtenaren zoals Politie en BOA's (Buitengewone Opsporings Ambtenaren) van de AUHV of andere instanties hebben meer bevoegdheden en controleren uitgebreider. Zij hebben ook de bevoegdheid om bekeuringen uit te schrijven en materiaal in beslag te nemen.

Omdat waarschuwingen in de praktijk helaas vaak niet blijken te helpen is het beleid dat "zwartvissers" of andere overtreders zonder uitzondering bekeurd. Na verbalisering beslist het Openbaar Ministerie over de vervolging.

Wilt u melding doen over stroperij of andere misstanden, meld deze dan aan AUHV Controle coördinatie

Kijk hier voor de boetebedragen